До Самайну залишилось

суботу, 18 липня 2015 р.

Аріадна. Оракул богинь Талії Тук

Аріадна ("цілком чиста") - мінойська (критська) Велика Богиня і володарка лабіринту, богиня яскравого Місяця і темного Потойбіччя. В центрі її лабіринту знаходиться монстр, який, до того ж, за деякими міфами є її зведеним братом. Аріадна - дарувальниця душ, пов'язана шлюбом із Діонісом, богом виноградної лози і  повноти життя.

Аріадна асоціюється із спіральним небесним рухом, як через лабіринт, так і через славу у галузі танців. Дедал, архетипний винахідник, збудував не лише лабіринт для Аріадни, але й танцювальний зал, підлога якого була прикрашена спіральними узорами. Спіральний танець нагадує рух зірок; в центрі спіралі-лабіринту знаходиться Мінотавр, якого також називали Астеріос, "Зірка".

У пізнішій афінській версії легенди, Аріадна - донька королеви Пасіфаї і царя Міноса. Аріадна закохалась в героя Тесея, який за її допомогою пройшов лабіринтом і вбив мінотавра. Згодом Аріадна втекла із Тесеєм, але він покинув дівчину на острові Наксос, коли вона заснула. Пізніше бог Діоніс знайшов Аріадну на пляжі. Вони одружились, а свій шлюбний вінець Аріадна закинула на небо, де він став сузір'ям Північна Корона. Саму ж Аріадну Зевс зробив безсмертною.

В читанні карта Аріадни вказує на заплутані запитання, що мають бути вирішеними, глибинні проблеми, темний секрет у центрі лабіринту, що повинен бути виведеним на світло для того, щоб бути зціленим.
Послання Аріадни: "Слідуй своїм шляхом до центру".

Немає коментарів:

Дописати коментар