До Самайну залишилось

четвер, 23 липня 2015 р.

Афіна. Оракул богинь Талії Тук

Богиня війни і миру, мудрості та етики, Афіна була державною богинею Афін. Вона - винахідниця і фахівець, богиня порядку і та, що принесла цивілізацію. Будучи при цьому богинею війни, Афіна захищає правильний порядок і відновлює справедливість.Її ясне мислення і швидкий розум принесли багато користі людству, в тому числі оливу і її олію. Згідно з легендою, Афіна змагалась з Посейдоном за контроль над Афінами. Посейдон вдарив своїм тризубом в скелю на Акрополі, а на весну з цієї скелі потекли солоні води. Афіна ж подарувала місту оливкове дерево. До сьогодні в храмі Ерехтейон на Акрополі знаходяться образи тризуба і дерева.

Афіна пов'язана з блискавкою і штормами, і її спис символізує блискавку. Знамениті геніальні очі Афіни принесли їй епітет Оксидеркіс, "Ясноока". Птахи, як істоти, що більшу частину життя проводять у небі, також належать їй. Особливим птахом Афіни є сова з її мудрістю і яскравими очима.

Афіна приносить силу і мудрість, допомагає визначити найкращий напрямок Шляху - радьтесь з нею в ситуації, коли Ви не знаєте, використовувати дипломатію чи прийшов час боротись.
Послання Афіни: "Прислухайся до серця мудрості".

Немає коментарів:

Дописати коментар