До Самайну залишилось

пʼятницю, 24 липня 2015 р.

Ріаннон. Оракул богинь Талії Тук

Ріаннон - давня ввалійська богиня землі і родючості, коней і птахів, що відносяться до Потойбіччя та про яких часто згадується у Мабіногіоні. Корені Ріанон сягають британської богині Рігатони ("Велика Королева") і континентальної богині коней Епони, яка, як і Ріаннон, пов'язана також з собаками і птахами.

У пізнішій версії легенди Ріаннон - дружина короля Пуйлла. Їх син Продері зник у ніч свого народження. Фрейліни, що мали доглядати за ним, аби уникнути покарання за таку недбалість, вирішили виставити винною саму Ріаннон. Вони вимазали обличчя і руки Ріаннон кров'ю цуценяти, так, ніби вона сама розірвала і з'їла своє новонароджене немовля. Пуйлл розгнівався на дружину і звелів їй сидіти за брамою на вході до міста, зустрічати подорожніх, розповідати їм свою історію, а потім нести на спині до їх домівок чи місця ночівлі. Однак вже за сім років син Ріаннон повернувся. За цей час він встиг повністю подорослішати. Продері - означає "турботи", адже ними було сповнене життя Ріаннон за відсутності сина.
Після смерті Пуйлла Ріаннон вийшла за Манавідана (валлійський еквівалент ірландського Мананнана, бога моря).

Легенди оповідають, що Ріаннон володіла чудесними птахами, чий спів міг розбудити мертвих або занурити у сон живих.У Мабіногіоні вона розумна і мудра та не боїться висловлювати свою думку.

Ріаннон глибоко пов'язана з кіньми: коли Пуйлл вперше побачив її, вона була верхи на прекрасному білосніжному коні, якого ніхто не міг наздогнати; зникла дитина була знайдена в конюшні; покарання Ріаннон в дечому було схоже до покарання у вигляді поведінки коня.

Випадіння карти Ріаннон вказує на час судового розгляду, що закінчиться добре, завдяки терпінню і вірі. Непорозуміння та маніпуляції можуть супроводжувати вас, але розуміння глибинних коренів ситуації допоможе побачити істину.
Послання Ріаннон: "Я - Велика Королева і я - прислужниця."

Символи Ріаннон:
* ЗАГАЛЬНІ: кінь, підкова, Місяць, пташині пісні, ворота, вітер
* ТВАРИНИ: кінь, борсук, жаба, собака, співочі птахи, дракон
* РОСЛИНИ: нарцис, братки, форзиція, кедр, сосна, шавлія, розмарин
* ПАХОЩІ: сандал, неролі, бергамот, лаванда, нарцис, герань
* КАМЕНІ І МЕТАЛИ: золото, срібло, котяче око, адуляр, кварц, рубін, червоний гранат, гематит, бірюза, аметист
* КОЛЬОРИ: темно-зелений, темно-бордовий, золотий, срібний, насичений коричневий, білий, чорний, темно-сірий, рубіново-червоний

Немає коментарів:

Дописати коментар