До Самайну залишилось

пʼятницю, 10 липня 2015 р.

Ума. Оракул богинь Талії Тук

Ума - це один із аспектів Великої Богині в індійській міфології. Ума вважається дружиною Шиви і може набирати форми ніжної Парваті або грізної Калі. Ума - це плідна матір нашого світу. Вона опікає тих, що з любов'ю ставляться до землі, працюють на ній і дбають про неї. Якщо накликати на себе гнів Уми, вони прийме постать нещадної Дурги або Калі.

За однією з легенд Шива, бог аскетів і аскетизму, проводив так багато часу на одинці, що його дружина засумувала за ним. Одного разу Парваті підійшла до Шиви, коли той медитував. Богиня наближалась з-за спини. Вона грайливо закрила своїми долонями очі бога. Світло зникло, а натомість відкрилось третє око Шиви. Воно палало вогнем і знищувало хребти Гімалаїв. Нажахана Парваті стала благати бога, щоб він повернув назад усе ним створене раніше. Для цього Шиві знадобилось лише одне слово.

Інша історія оповідає, що коли Парваті набридла відсутність уваги власного чоловіка, вона пішла з дому, щоб стати відлюдником. Парваті практикувала таке суворе самозречення, що Шива повернув її як свого найпалкішого шанувальника. Так боги примирились.

Ще одна версія говорить, що Парваті зайнялась самозреченням після того, як її власний батько осквернив ім'я Шиви. В такий спосіб, зрікаючись тіла, Парваті могла розірвати кровні зв'язки із своїм батьком.

Вважається, що своє друге ім'я Парваті отримала від матері, коли та, дізнавшись про бажання доньки стати аскетом, викрикнула: "U! Ma!", що означало: "О! Не треба!". За іншою версією це ім'я означає "Та, що сяє" або "мир ночі".

Випадіння карти Уми вказує на самопожертву в ім'я любові. У якості Шакті (жіночий аспект) Шиви Ума втілює силу світла, що робить можливим розуміння, проникаючи у найтемніші закутки нашого серця і душі та сповнюючи їх любов'ю. Тимчасово ігноруючи власні потреби і бажання, ми можемо з більшою ясністю побачити ситуацію, в якій знаходимось.
Послання Уми: "Твоє ім'я - це молитва".

Немає коментарів:

Дописати коментар