До Самайну залишилось

понеділок, 20 липня 2015 р.

Зелена Тара. Оракул богинь Талії Тук

В тантричному буддизмі Тара народилась із сліз Авалокитешвари, бодхисаттви співчуття, і є уособленням цього співчуття. Вона володіє різними формами, одна з яких - Біла Тара, і може бути милосердною або небезпечною в залежності від свого кольору: Зелена або Біла Тара - співчутливі і допомагають; Червона, Жовта або Синя - жорстокі і захищають.

В буддизмі її ім'я перекладається як "Та, що проводить", що підкреслює її роботу у виведенні людства із сансари, Океану Ілюзії. Але Тара у якості зорі також служить дороговказом і часто на її допомогу уповають моряки.

Її називають матір'ю усіх Будд, і до неї звертаються за допомогою у Восьми Великих Небезпеках. Її основний, зелений, колір вказує на форму активного співчуття, і вона справді швидко приходить на допомогу.

Тара, як і інші бодхисаттви, пройшла через життя у тілі людини. Досягнувши просвітлення, вона вирішила не переходити у нірвану, а залишитись у "проміжному" стані і допомагати людству через свої "переродження". Зараз це вважається звичайною обітницею бодхисаттви, але для Тари додається ще одне: завжди втілюватись у тілі жінки.

В читанні карта Зеленої Тари вказує на активний тип співчуття, що кличе вас допомагати людям. Зараз у вас є енергія і пристрасть для того, щоб вносити зміни у людські життя.
Послання Зеленої Тари: "Дозволь мені допомогти тобі з цим."

Немає коментарів:

Дописати коментар