До Самайну залишилось

пʼятницю, 17 липня 2015 р.

Аріанрод. Оракул богинь Талії Тук

Аріанрод ("Срібне Колесо" або "Королева Колеса") - валлійська богиня зірок, донька Дон; в Уельсі - богиня-матір, аналог ірландської Дану. Аріанрод - незаймана матір Ллеу Ллау Гіфеса, героя світла, та Ділана, дитини моря.

Аріанрод - небесна богиня. Її володарювання називається Каер Сіді, що вірогідно значить "кружляючий замок". Саме так його і зображують: на великому острові, що крутиться навколо власної осі на далекій півночі. Це також одна із назв Аннуна, Потойбіччя, Світу мертвих, і описується як прекрасне місце, без хвороби і старості, де завжди лунає прекрасна музика. І замок Аріанрод, і Потойбіччя через своє розташування на півночі пов'язують із Полярною зіркою, навколо якої кружляють небеса. Фортеця Аріанрод, Каер Аріанрод. Кажуть також, що сузір'я Північна Корона має й іншу назву - Корона Аріадни. Виглядає на те, що між Аріадною і Аріанрод є певний зв'язок: обидві пов'язані із спіральним рухом та центральною зіркою - подекуди Мінотавра у лабіринті називали Астеріос, "Зоря".

В читанні карта вказує на зупинку в середині руху, парадоксальне становище у центрі колеса, коли, з одного боку, точка залишається нерухомою у відношенні до всього кола, а з іншого - все ж рухається.

Аріанрод вшановують 2 грудня та кожної повні.
Відповідності:
стихія: Вода і Повітря;
планета: Місяць
кольори: голубий, сірий, срібний, білий
тварини: сова
дерево: береза
символи: колесо, прялка
дари: срібні монети, пшениця, свічки (срібні і білі)

Немає коментарів:

Дописати коментар