До Самайну залишилось

неділю, 14 вересня 2014 р.

Моргана. Оракул богинь Талії Тук

Моргана, також відома як Морган ле Фей, є королевою фей і чарівницею із циклу легенд про короля Артура. Моргана - одна із трьох зведених сестер короля. Вона ненавиділа його від самого його народження, а легенди переповідають усі її спроби привести Артура до краху. Кажуть, що як і Вівіан, Моргана була ученицею Мерліна і була пов'язаною з островом Авалон.

Авалон - "острів яблук", острів вічної весни й молодості, омріяна країна, але також - країна мертвих. Із Авалоном ототожнюють пагорб Гластонбері, хоча частіше вважається, що Авалон знаходиться на недосяжному острові на захід від Британських островів.

Ймовірно, Моргана первісно була кельтською богинею моря, а приставка ле Фей ("доля") наводить на думку про її зв'язок із завершеними циклами. Та початками. Бо ніщо, що є циклічним, не може просто взяти і закінчитись, а Моргана, незважаючи на те, що постійно переслідувала Артура, врешті-решт допомагає його, забираючи на острів Авалон і зцілюючи від смертельних ран.

В читанні карта Моргани вказує на велику магію і кінець (та початок) циклу. Ситуація може спровокувати гнів і бажання помсти; спробуйте у цей важкий час відкрити свої сили до зцілення та спрямовуйте їх, перш за все, на себе.
Послання Моргани: "Я закінчую, а отже можу почати".

Немає коментарів:

Дописати коментар