До Самайну залишилось

суботу, 27 вересня 2014 р.

Ойя. Оракул богинь Талії Тук


Ойя - могутній дух вітрів і буревіїв племені йоруба. Вона вважається сестрою або Орішею (духом) штормів, або однією із трьох дружин Шанго (шторму). Інші дві - це Ошун і Оба. Ойя може приймати форму легкого бризу та бурхливого урагану або циклону. Вона йде перед своїм чоловіком під час грози, руйнуючи будівлі, валячи дерева і змітаючи все на своєму шляху. Ойя відома як лютий воїн та сильна покровительниця жінок, що взивають до неї для того, щоб Оріша повернула суперечку у їх сторону.

Як дух змін, Ойя знищує сухі ліси, щоб на їх місці могли з'явитись нові. Для цього вона використовує свій меч або мачете. Також вважають, що вона наглядає за душами щойно померлих та допомагає їм перейти Поріг. Її порівнюють із Льва вуду Маман Бріджіт, яка, як і Ойя, охороняє кладовища.

Атрибутами Ойї є меч або мачете. Її тварина - буйвол, у вигляді якого вона інколи з'являється. Кажуть, що її мати - Ємайя, Мати-Велике Море. Саму Ойю вважають матір'ю дев'яти дітей: Егунгун та чотирьох пар близнюків. Її число - 9. Її колір - бордовий або фіолетовий. Її метал - мідь. Підношення для Ойя включають баклажани, монети, червоне вино і тканини.

Ця карта вказує на час раптових змін, деструктивних і хаотичних, але дуже необхідних. Це руйнівне очищення звільняє місце для нового життя. Бурхливі емоції та бурхливі обставини можуть вирувати навколо вас: тримайтесь!
Послання Ойї: Те, що я знищила, тобі більше не потрібне!

Немає коментарів:

Дописати коментар