До Самайну залишилось

четвер, 11 вересня 2014 р.

Маман Бріджіт. Оракул богинь Талії Тук


Маман Бріджіт - Льва вуду (дух), яка захищає кладовища. Вона належить до сім'ї смертних духів. Вважається, що Маман Бріджіт особливо захищає могили, позначені хрестиком. Тут варто згадати, що Вуду - це переплетіння древніх африканських вірувань та християнської традиції. Таким чином, хрест тут означає не лише Ісуса Христа, а й традиційне у символізмі значення перехрестя. Це перехрестя різноманітних життєвих шляхів, а також місце, де перетинаються божественне і людське.

В читанні ця карта вказує на темний шлях і вибір, що чекає на вас попереду. Вам буде легше прийняти це рішення, опираючись на минуле, свій досвід, але також - на досвід своїх предків.

Послання Маман Бріджіт: "Я вестиму й захищатиму тебе у твоїх складних подорожах".

***

Від себе ж додам:
Вибір все ж довелось робити, однак у Маман Бріджіт є  ще один гарний аспект. Вона, як захисниця кладовищ, а отже - поховань і самих померлих, їх душ, має справу з тими, хто має "вибір" іти тільки в одному напрямку - до потойбічного світу. Мені здається, функція Маман Бріджіт полягає також у тому, щоб зробити цей шлях якнайменш болючим і травматичним в плані захисту від зовнішніх факторів та забезпечити внутрішній спокій того, хто перетинає різноманітні кордони-перепони на своєму шляху (чит. "робить вибір").

Дари для Маман Бріджіт: кава, апельсини, шоколад, вино, ром, свічки.
Колір - чорний.

Немає коментарів:

Дописати коментар