До Самайну залишилось

четвер, 4 вересня 2014 р.

Нехбет. Оракул богинь Т. Тук

Нехбет - давньо-єгипетська Богиня-Матір і захисниця Верхнього Єгипту. Її часто зображували у вигляді стерв'ятника, символа Верхнього Єгипту, і, як правило, разом із Уджат, богинею-коброю Нижнього Нілу, що представляло єдність Єгипту. Нехбет і Уджат називали Nebti, двома коханками, і захисницями фараона. Обидві були присутніми на його головному уборі. Як страж Верхнього Єгипту Нехбет носила білу корону, в той час як Уаджат - червону.

Ім'я Нехбет походить від однойменного міста у Верхньому Єгипті (сучасний Ель-Каб, розташований між Луксором і Асваном), де Їй належав головний храм міста. Вважалось, що вона допомагала фараонам з'явитись на світ під час родів.

Випадіння цієї карти в оракулі вказує на те, що деякі нові частини вашої сутності потребують розвитку і захисту. Можливо, ваша внутрішня дитина шукає для себе поживу. Можливо, ваш новий проект, що перебуває ще у стані свого зародження, хоче нарешті "народитись". Навколишній світ в цей момент позбавлений різкої критики чи зовнішніх впливів, все очікує на момент створіння.

*****

Я не пишу тут часто, оскільки не маю достатньо часу, однак сьогодні дуже захотілось. Засумувала за магією і лісами. За запахом землі після дощу. А ще сумується за тим, чого ніколи не бачила - високими зеленими пагорбами, вільним простором, коли на тисячі миль - жодної людини, лише ти і цей простір: трави, камінь і хвилі. Вітер. Коли він пронизує тебе, коли очі легше заплющити, ніж дивитись, коли ти не ховаєшся від його поривів, а розгортаєш крила руки і ви стаєте одним. А ще - Ши.

Немає коментарів:

Дописати коментар