До Самайну залишилось

суботу, 31 травня 2014 р.

Ішчель. Оракул Х.Джанто


Ішчель в міфології майя - богиня - змія, богиня води і Місяця, дітонародження і ткацтва. В докласичний період Богиня зображувалась на фоні повні з кроликом на колінах. Пізніше також з'явився клубок зиій на Її голові. В посткласичний період історії майя Ішчель вважалась заклинателькою ураганів і повеней.

Існує легенда, згідно з якою, коханим Ішчель було саме Сонце. Однак це не сподобалось дідусеві Богині і він кинув у неї блискавкою. Дівчина померла. Оплакуючи Ішчель, стрикози кружляли над її тілом протягом 13 днів, після чого вона ожила й попрямувала до палацу свого коханого. Однак там на неї чекала нова несподіванка: Сонце ревнувало Ішчель до свого брата, Ранкової Зорі. Сонце скинуло Ішчель з небес. А потім знайшло і повернуло додому. А потім знову почало ревнувати.

Ішчель набридла така поведінка коханого. Вона покинула свою домівку і пішла гуляти на усю ніч, стаючи невидимою при наближенні Сонця. Богиня спрямувала свою енергію на земних жінок, допомагаючи їм під час вагітності та пологів.

У колоді Грани Джанто випадіння карти вказує на творчість.

Немає коментарів:

Дописати коментар