До Самайну залишилось

субота, 24 травня 2014 р.

Керідвен. Оракул Х.Джанто


Керрідвен - валлійська богиня магії і трансформації, якій належить котел натхнення. Найвідоміша легенда про неї розповідає, що у Керрідвен був син - найбільш бридке дитя у світі. Щоб якось компенсувати цей недолік, Богиня вирішила за допомогою магії зробити свого сина найрозумнішою людиною світу. Зілля варилось цілий рік і день, а для того, щоб воно не підгоріло, Керрідвен найняла помішувати його хлопчика Гвіона. В той момент, коли зілля було готове, на палець Гвіона впало три краплини - саме в них містилась вся мудрість чарівного зілля. Розгнівана Керрідвен хотіла вбити хлопця, однак він перевтілювався у різних істот і постійно уникав смерті, поки врешті-решт Богиня не проглотнула його. Через де'вять місяців Керрідвен народила сина, який був відомий потім як бард Таллієсін.

У котлі Керрідвен міститься Авен, божественний дух чи поетичне (пророче) натхнення. З ним споріднене й саме ім'я Богині: cerdd - це валлійське слово на позначення вірша.

Керрідвен вказує на несподіване натхнення. Ваші плани й проекти можуть змінитися, тому не приводьте їх у дії занадто швидко - дозвольте їм самим втілитись у відповідну форму.

В оракулі Грани Джанто випадіння цієї карти вказує на смерть і переродження.

Немає коментарів:

Дописати коментар