До Самайну залишилось

субота, 3 травня 2014 р.

Калі. Оракул Х.Джанто


В індуїстській міфології Калі ("чорна") - одна з грізних іпостасей єдиної богині (Деві), втілення смерті та руйнації. Вона народилась з чорного від гніву чола Дурги: з криваво-червоними очима й двома парами рук, з її розкритого роту звисав язик, вмитий кров'ю жертв; вона була одягнена в намисто із черепів та набедренну пов'язку з рук, а плечі вкривала тигрина шкура.

Як і у Шиви, у Калі на лобі знаходилось третє око. В одній руці Богиня тримала зброю, в іншій - відрубану голову Рактабіджи (чудовисько, що загрожувало світу), дві руки були підняті у жесті благословення. Послідовники Калі вважали її люблячою матір'ю, що може знищити смерть й демонів.

Відомим атрибутом Калі є танець. Однак він кардинально відрізняється від усіх танців світу. Її радість - це некерована ейфорія, впивання кров'ю ворогів (Калі танцювала, вбивши Рактабіджу, з кожної краплі крові якого народжувався демон) і ніщо, навіть страх самих богів перед тим, що Богиня у своєму танці знищить світ, не можуть її зупинити. Танець Калі - це танець самерті й руйнування.

Часто у своєму страху перед Калі ми не можемо усвідомити її духовне значення. Як символ наших найгірших жахіть, речей, що їх навіть уявити страшно, Богиня пропонує зустрітись з нашими страхами віч-на-віч. Рамакрішна й інші поети Індії оспівували Калі, розуміючи, що вона - блаженна богиня. Вважається, що після того, як ви зіткнетесь з власними страхами й зрозумієте їх, Калі назавжди позбавить вас всякого страху і стане для вас найбільшою з матерів.
Калі вважається богинею дії і виступає сильною союзницею кожного, хто її прикликає. Як мудра мати, вона виведе вас за межі зони комфорту, щоб ви могли повністю розкрити свій потенціал.

Її імена: Калі Ма, Чорна Мати, Сон, Ніч, Смерть, Матір гніву, Жорстока Донька Океану Крові.

В оракулі Храни Джанто випадіння карти Калі вказує на ваш страх.
В оракулі Талії Тук: "Я пожираю цей вік людей!".
В оракулі Дорін Вірче: Треба позбутись старого, щоб народилось нове.
"Я славлю тих, чиї серця приймають порядок Всесвіту, який тільки виглядає хаотичним і постійно змінним. Насправді все продумано до найменших дрібниць і діє чудово. Танець Всесвіту - це танець щастя, в якому кружляє енергія, відзначаючи безконечне свято життя. Приєднайтесь до цього танцю и насолодіться чудовою подорожжю звилистими дорогами життя. Не бійтесь того, що здається зміною чи втратою. Це всього лиш результат взаємодії змінної орбіти енергії. Сприймайте це як свідчення того, що ви живі! Вважайте найглибші емоції сигналами, що посилає вам ваша людська сутність!"

Немає коментарів:

Дописати коментар