До Самайну залишилось

пʼятницю, 18 квітня 2014 р.

Дурга. Оракул Х.Джанто

В індійському пантеоні всі божества називаються Деві і є, по суті, різними проявами одного цілісного божества. Дурга - одна з найзапекліших форм Деві. Водночас вона - і найстарша форма, оскільки під час першої війни між богами й демонами була втіленням енергії Деві. Війна була затяжною з великими втратами з обох боків, боги прагнули перемоги. І тут з їх ротів виверглось полум'я. З цього полум'я народилась Дурга, перше жіноче божество світу. Боги дарували їй свою зброю, силу й енергію, так, що богиня була сильнішою, ніж усі боги, що породили її, разом.

Верхом на леві Дурга відправилась до головного демона, Махіша. Демон думав, що зможе налякати богиню, приймаючи різноманітні образи. Однак образ буйвола був останнім - Дурга вбила буйвола, а потім і самого демона.

Богиня символізує не лише силу у запеклій боротьбі проти зла, але також керівництво у інтелектуальній сфері; прагнути зрозуміти її означає брати участь у найпотужнішіх інтелектуальних дослідженнях. Її прикликають як для захисту, так і для руйнування всього, що заважає вашому розвитку. 

Немає коментарів:

Дописати коментар