До Самайну залишилось

середу, 2 липня 2014 р.

Ліліт. Оракул Т.Тук


Ліліт відома як богиня жіночої сексуальності, жіночої незалежності. Богиня, яка колись захищала матерів і немовлят. Богиня жінок, рівних у своїх правах з чоловіками. Вона навчила жінок хотіти сексу заради сексу, а не заради продовження роду, і бути сексуально агресивною.
Водночас в давнину Ліліт була богинею сільського господарства і "рукою Інанни". На шумерських глиняних табличках її зображували у вигляді крилатої жінки з пташиними ногами.

Її символами є перехрестя, сови, змії, дерева і новолуння.

У шумерській легенді Ліліт поселяється у дереві хулуппу, яке богиня Інанна вирощує для того, щоб зробити з нього свій трон і ліжко (символи повної жіночої влади і сексуального розквіту). Інанна отримує свої атрибути лише після того, як герой Гільгамеш звільнив дерево від Ліліт.

У іудейській легенді Ліліт - перша дружина Адама, яка відмовилась, кохаючись із чоловіком, знаходитись під ним. За це її прокляли і Ліліт була приречена щодня народжувати сотню демонів. Також її сприймають у якості суккуба.

Останнім часом Ліліт сприймається як сильна і незалежна богиня, впевнена у своїй сексуальності, що відмовляється підкорятись чоловікові.

Випадіння карти в оракулі Т. Тук вказує на напруженість, яка витікає зі страхів, з якими вам належить зустрітись. Сексуальність є одним із основних факторів, який вам належить прийняти. Послання карти: "Це брехня!".

Немає коментарів:

Дописати коментар