До Самайну залишилось

неділю, 13 липня 2014 р.

Хель. Оракул Т. Тук

Хель - північна богиня смерті, правителька землі туманів, Ніфльхейм (Ніфльхель), домівки морозних гігантів і карликів. Ім'я Хель застосовують і до самої богині і до підземного царства мертвих. Однак вважається, що спершу це все ж була назва місця, яка перейшла і до Богині. Після християнізації hell стали називати пекло.

Зовнішній вигляд Богині наводив на людей страх: одна половина її тіла була живою, а інша - мертвою. Кажуть, що в той момент, коли народилась Хель, на землю прийшла перша хвороба. Хоча загалом Її асоціюють із чумою. Якщо Богиня летить над поселенням на мітлі - не виживе ніхто, але якщо на граблях - декому вдасться залишитись живим.

Коли всіма улюблений Бальдр помер через підступність Локі, всі боги почали просити Хель повернути його у світ живих. Хель погодилась, однак за умови, що його будуть оплакувати всі живі істоти: боги, люди, рослини й тварини. Так і сталось, окрім велетки Токк, якою був Локі.

У читанні карта Хель може вказувати час закінчення і час початку, точку нового повороту на колесі. Вона також може вказувати на цілісність, яка можлива лише тоді, коли об'єднуються світла і темна сторони душі. Послання Хель у колоді Т. Тук: "Не можна відділити світло від тіні".

Богині Хель відповідають:
кольори: білий і чорний;
тварини: сови і ворони;
трави: жасмин, вічнозелені рослини, будь-які білі квіти;
камені: місячний камінь, кварц, онікс, обсидіан;
аспекти: зміни, смерть, реінкарнація;
свята Колеса Року: Самайн і Йоль;
руна: Хагалаз.

Немає коментарів:

Дописати коментар