До Самайну залишилось

понеділок, 19 жовтня 2015 р.

Аматерасу. Оракул богинь Талії Тук

Аматерасу - японська богиня Сонця і верховне божество у синтоїзмі. Через свого нащадка Нінігі, що одружився з Коноханою, або Сенген, вона є прародителькою імператорської сім'ї. Її ім'я значить "Велика Сяюча Богиня Неба", вона - донька Ізанамі і Ізанагі, божественної пари, що створила світ. Її святиня - це подвійна будівля. Кожних 20 років одна із будівель руйнується і відновлюється на зразок тієї, що залишилась. Таким чином, святиня Аматерасу залишається незмінною ось уже протягом двох тисяч років.

Як і інші сонячні божества, Аматерасу - лучниця, а її сагайдак наповнений тисячею стріл. Вона також пряде одіяння богів.

Існує легенда, згідно якої, молодший брат Аматерасу, Сусано-о, імпульсивний і голосний, взявся зводити нанівець усі добрі справи Аматерасу. Богиня образилась і сховалась у глибоку печеру. З часом боги засумували за животворним сонячним світло і почали думати, як виманити Аматерасу із сховку. В результаті перед входом до печери були влаштовані неймовірні гуляння. Аматерасу вийшла на співи і танці і завмерла - так була зачарована власною красою, відбитою у величезному дзеркалі. А боги скористались моментом і зачинили печеру.

Аматерасу асоціюється з королівською владою та поверненням життя, радістю після закінчення темних часів, як і Сонце стає все сильнішим після найдовшої ночі у році.
Послання Аматерасу: Не бійся сяяти!

Більш розгорнена версія легенди: http://godsbay.ru/orient/amaterasu.html

Немає коментарів:

Дописати коментар