До Самайну залишилось

середу, 23 квітня 2014 р.

Ємая. Оракул Т. Тук

Одна з великих богинь народів Африки. На своїй батьківщині, землях племені Йоруба, Ємая вважалась богинею ріки Огун і донькою моря, в яке ця ріка впадала. Підкреслювалась і її роль як богині-матері. У неї великі груди, адже Ємая - матір усіх богів Йоруба. Вона також - матір всіх світових вод. Навіть коли вона спить, вона продовжує створювати нові джерела і вони б'ють з-під богині, коли вона перевертається у сні. Оскільки відомим є факт, що все живе народилось у воді, можна перефразувати, що все живе народилось від Ємаї.

Ємая - може стати сильною захисницею, сила та любов якої є силою й любов'ю матері до своїх дітей. Також вважається, що Ємая може вилікувати безпліддя у жінок. Потрібні неабиякі зусилля, щоб розгнівати богиню, але коли це стається, Ємая стає по-справжньому руйнівною і жорстокою силою, схожою до моря у шторм. Маючи зв'язок із океаном, Ємая представляє не лише глибини водної стихії, а й глибини людської підсвідомості.

Кольорами Ємаї є синій і білий. Вважається, що вона носить сукню з сімома спідницями, що представляють сім морів, а отже, сім - число богині. Її священні птахи - павичі й качки.

В оракулі Hrana Janto випадіння карти із зображенням богині говорить про те, що варто зосередитись на покірності. В оракулі Талії Тук вона несе послання: "Не бійся відвідати мене у глибинах".

Немає коментарів:

Дописати коментар