До Самайну залишилось

вівторок, 29 квітня 2014 р.

Шила-на-Гіг. Оракул Х.Джанто


Шила-на-Гіг (Шейла-на-Гіг) - це вирізьблене у камені зображення старої оголеної жінки, що посміхається, тримаючи свою вульву розкритою. Схожі зображення зустрічаються на Британських островах, найчастіше в Ірландії. Щодо версій походжень цих зображень, вважається, що Шейла-на-Гіг символізує зображення похоті; вона може лікувати безпліддя у жінок; це символ Матері-Землі. Як би там не було, та слово "gyg" на Півночі в давнину вживалось на позначення велетнів, а "Шейла" - пересічне жіноче ім'я.

Вульва як символ народження та плідності зустрічається з найдавніших часів: це окремі різьблені камінці, фігурки богинь з яскраво вираженим жіночим статевим органом чи, навіть, форма могил. Адже приходимо ми у "цей" світ з "того" і туди ж згодом повертаємось. Так само насіння проростає під землею і згодом у неї повертається, щоб дати нове життя.

Не зважаючи на те, що зараз фігура Шила-на-Гіг здається відверто непристойною, у давнину її зображення найчастіше розміщували над дверима церков. Сучасна інтерпретація такої ситуації вказує на те, що, входячи у храм, людина мусила згадати свої гріхи і залишити їх за стінами святого місця. Також існує теорія, згідно з якою, людська сексуальність повинна відганяти злих духів.

Випадаючи в оракулі, ця карта може вказувати на родючість загалом, на сильний інстинкт материнства чи бажання мати дітей. Також вона може змусити вас переглянути свої погляди на загальноприйняту суспільну мораль, на те, що вважати "правильним", а що - ні.

Її послання у колоді Талії Тук: "Я - весь Всесвіт у Порожнечі". В оракулі Грани Джанто - відкриття (відкривання як процес, що здійснюється із речами, які були зачиненими). 

Немає коментарів:

Дописати коментар