До Самайну залишилось

четвер, 17 квітня 2014 р.

Сехмет. Оракул Х.Джанто

Єгипетська богиня війни і руйнування, епідемій та зцілення, втілення вогню пустелі і захисту і загробному світі. Її зображували як жінку з головою левиці, інколи з сонячним диском. Така ж безстрашна і люта до ворогів. Щодо цієї її риси навіть існує один переказ. Коли бог сонця Ра постарів і почав втрачати сили, люди перестали його шанувати. Весь пантеон богів розгнівався на непокірних і зажадав, щоб Ра покарав їх. Ра вирвав своє праве око і кинув його на землю. З ока втілилась богиня Сехмет, люта і кровожерлива. Вона вбивала людей і п'яніла від їх крові, вона жадала її ще і ще. І в той момент, коли боги вирішили покарання достатнім, вони не змогли зупинити Сехмет. Тоді Ра вирішив обманути її. Він змішав пиво з гранатовим соком (в інших версіях - червону охру) і розлив на землю. Побачивши пиво, Сехмет вирішила, що це людська кров. Вона пила, поки не сп'яніла і не заснула, а вже після пробудження її лють минула. 
Така історія покарання та спасіння людського роду. В пам'ять про цю подію на свята в честь богині Сехмет їй у дар підносили пиво. 
Однак у міфах богиня прославилась не лише покаранням людей, але також у ролі захисниці бога сонця Ра, виступивши таким чином божеством захисту світла, божеством, що здатне руйнувати, але ця руйнація є необхідною, щоб захистити нас від такої ж деструктивної сили зла. 

В оракулі богині Талії Тук (Thalia Took) поява Сехмет вказує на те, що не варто захоплюватись гнівом та злістю, адже вони можуть вийти з-під Вашого контролю. Також богиня може вказувати на те, що старі образи не дають Вам рухатись далі, стають на шляху необхідних змін. Дозвольте Вашим образам піти, а самі працюйте над прощенням. 

Немає коментарів:

Дописати коментар