До Самайну залишилось

вівторок, 20 січня 2015 р.

Місяць Горобини (21 січня - 17 лютого)

Немає чітких даних щодо того, що саме таким був поділ року у кельтів. Абсолютно точно, що вони відзначали 8 найбільших свят року: 4 приурочених до сільськогосподарського року і 4 - до точок положення Сонця на небі. Однак в сучасній інтерпретації система поділу року на "кельтські місяці" досить точно відображає характер фед, що лежать в основі цього календаря, що дозволяє краще зрозуміти Огам. Тому...

Місяць Горобини дає можливість зміцнити свою рішучість та втілювати мрії і плани у життя. На цей місяць припадає одне з восьми великих свят кельтського календаря - Імболк.

В цей час все живе знаходиться в стані переходу, все сповнене неспокоєм, все переповнене накопиченою за зиму внутрішньою енергією, надіями, мріями і планами. Усе готується до весни. Всі вдихають свіжу, нову енергію, насолоджуються сонячим сяйвом та днем, що довшає, і видихають морозне зимове повітря. Все живе прокидається від довгого сну та бажання до ізоляції; зростає прагнення спілкуватись, знаходитись поміж людьми. Це час внутрішнього та зовнішнього контрасту: внутрішня енергія шукає свого виходу через зимову оболонку.

Використайте цей місяць для зв'язку із богинею Брігіт, працюйте у творчій сфері: малюйте, пишіть вірші та музику, займайтесь ремеслами. Використовуйте силу Luis для натхнення і розкриття творчого потенціалу. Активніше дійте у напрямку досягнення власних цілей. Крім того, використовуйте цей час для власного пробудження і активізації, нехай світло вогнища Брігіт наповнить Вашу душу. Це сприятливий час для навчання та початку нового шляху. Luis вкаже Вам його. Енергія Горобини спрямована також на створення захисної оболонки - як в утробі матері дитина росте і прагне побачити зовнішній світ, але все ще залишається під захистом.

В цей час сприятливо займатись магією, спрямованою на очищення (для розчищення шляху для нової енергії, світла і сяйва) і захист, магією свічок, зміцнювати власний характер і наполегливість (як і горобина, що росте у найвищих горах та найменш доступних місцях, де рідко виживають інші дерева). Дослухайтесь до свого внутрішнього голосу, він вкаже Вам шлях.

Боги місяця Luis: Балор, Луг, Дагда, Брігіт, Керідвен, Боанн, Кернуннос.
Камені місяця Luis: котяче око, зелений берил, перидот, рубін, турмалін, жовтий хризоліт, жовтий топаз.
Стихія: Вогонь.


Найпрекрасніше з того, що траплялось мені останнім часом:
The Rowan tree by ~charter-magic

Немає коментарів:

Дописати коментар