До Самайну залишилось

середу, 18 червня 2014 р.

Інанна. Оракул Т.Тук


Ім'я богині Інанни означає "Цариця Небес", вона - шумерська Велика Богиня і предтеча вавілонської Іштар, з якою її поєднує безліч схожих легенд. Інанна - перша донька Місяця, вранішня і вечірня Зоря. Як Анат і Афродіта (які, можливо, мають східне походження), Інанна пов'язана в планетою Венерою і є богинею любові.

День весілля Інанни з Думузі знаменує собою початок нового року. За легендою, Інанна відправилась у підземне царство до своєї сестри Ерешкігаль. Зупиняючись на кожних воротах, що вели до підземного царства, Інанна мусила віддавати стражам частини свого земного одягу, аж поки не залишилась цілком оголеною. Такою воно повстала перед Ерешкігаль. Як і кожен, хто зустрічається з поглядом богині підземного царства, Інанна померла. Бог Енкі, батько Інанни, визволив доньку, але взамін вона повинна була надати іншу особу, яка залишалася б у підземному царстві. Такою людиною став її чоловік Думузі, який під час відсутності богині навіть не засмутився і, більше того, привласнив собі її владу і володіння. З того часу половину року Думузі перебуває у царстві Ерешкігаль, і тоді на землю приходить зима. Коли ж Думузі повртається до Інанни, все розквітає і плідниться, адже подружжя воз'єднується.

Випадіння карти Інанни в оракулі Т. Тук вказує на пристрасне і всепоглинаюче кохання, коли ви прагнете цілком володіти об'ктом свого захоплення. Це кохання повинне бути пом'якшеним через почуття жалю й прощення, інакше приведе вас до саморуйнації.

В оракулі Г. Джанто випадіння карти богині вказує на те, що вам необхідно прийняти свою "тінь" ("негативний" аспект вашого внутрішнього Я).

Немає коментарів:

Дописати коментар