До Самайну залишилось

суботу, 14 червня 2014 р.

Медб. Оракул Х.Джанто


Сьогоднішня карта дня - Геката. Карта, яка випала після прийняття рішення - Медб.

Медб в ірландській міфології - королева - воїн Коннахта і чаклунка. Згідно з легендами, жоден чоловік не міг бути правителем Ірландії, якщо він не був одружений із Медб, адже вона символізувала і втілювала верховну владу. Водночас, говориться, що вона ніколи не була без чоловіка і ніколи не була в чиїй-небудь тіні.

Медб брала участь в поході на Ольстер, під час якого був вбитий герой Кухулін. Пізніше, вже у похилому віці, вона була вбита сином короля Ольстера ударом каменя, випущеного із пращі.

В оракулі Г. Джанто випадіння цієї карти вказує на відповідальність.

Якщо розширити значення карти, можна сказати наступне.

Сплетіння доль буває надзвичайно дивним і захопливим. Кожна зустріч чи подія можуть принести і радість, і смуток. Частіше за все, це залежить від нашої реакції, поведінки, від того, як ми самі далі будемо плести полотно власного життя з "підручних" матеріалів. Це те, за що ми відповідаємо у нашому житті. Водночас ми не відповідаємо за вчинки інших людей і їх поведінку. Ми можемо лише обирати, як реагувати і як діяти в залежності від існуючих обставин.

Кожне прийняте рішення - від найменшого на кшталт того, йти чи не йти на прогулянку, дзвонити чи не дзвонити другові, до найбільшого (як от вибір професії чи супутника свого життя) формує наше майбутнє. Тому ми маємо чітко усвідомлювати, чого ми хочемо, знати - хто ми і куди йдемо для того, щоб обрати правильний шлях. Просто "правильно" для кожного своє. І це наша відповідальність.

Немає коментарів:

Дописати коментар