До Самайну залишилось

понеділок, 16 червня 2014 р.

Пеле. Оракул Х.Джанто


Навіть сьогодні відвідувачі Гавайських островів повідомляють про зустрічі із висохлою старою, що просить сигарету, запалює її пальцями і зникає. Інші кажуть, що Пеле у вигляді молодої красивої жінки в червоному платті танцює на краю жерла вулкану. Хоча не відомо, чи ця жінка - правдиве втілення богині, чи лише одна з її послідовниць.

З усіх богинь світу Пеле - одна з небагатьох, хто досі живе у вірі свого народу; ще й досі під час виверження вулканів, жителі Гавайських островів приносять їй дари.

Яскрава донька богині землі Хаумеа, Пеле проводила своє дитинство, спостерігаючи за полум'ям і навчаюсь створювати його. Однак така поведінка не сподобалась богині океану Намака, вона предвіщала Пеле жахливе майбутнє, і одного разу дівчинка спричинила виверження вулкану неподалік від дому своєї матері. Хаумеа, знаючи, що Намака буде переслідувати її доньку, вирішила, що прийшов час для Пеле подорослішати і жити самостійним життям. Разом із нею у каное шукати нової домівки відправились її брати і сестри - боги, що прибудуть на Гаваї після періоду заселення їх людьми. Острови тоді були ще не свормованими і Пеле за допомогою свого жезла створювала нові острівки суші, піднімаючи їх з океанічних глибин. Океан і Вогонь зійшлись у лютому бої, і Пеле втратила матеріальне тіло, випарувавшись у небеса. Вона більше ніколи не втілювалась, але завжди перебувала поряд із своїм народом.

Люди Гавайських островів вважають Пеле втіленням земного вогню. Серед дарів, що їй підносять, - відрізані пасма волосся, цукровий очерет, квіти, білі птахи, гроші і полуниця. Існує думка, що живих істот скидали у розпечену лаву в якості дару, однак точних доказів таких ритуалів немає.

(с) Патриція Монаган. "Богині і героїні".
Переклад мій. 


В оракулі Г. Джанто випадіння цієї карти вказує на пробудження.
Це може бути духовне пробудження, віднайдення шляху чи повернення до того життя, про яке ви забули. Прийняття рішення щодо стосунків, які вже довго тягнуться за вами. Усвідомлення своєї сутності, бажань, цілей і шляхів їх досягнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар