До Самайну залишилось

понеділок, 13 квітня 2015 р.

Тотем Ведмідь

                                                                    by Shaun Tan                   

Дійсно хоробрий, м'яке серце має. Лорд Байрон

Ведмідь - тварина, з якою люди почали взаємодіяти ще з найдавніших часів. Його вміння ходити на задніх лапах і на всіх чотирьох, всеїдність, жорстокість в момент небезпеки і лагідність та м'якість, майже дитяча безпосередність - в моменти спокою, робили його близьким людям. Ця ж дуальність захоплювала, а вміння впадати у сплячку та прокидатись навесні разом із поверненням сонця підвищували ведмедя мало не до божества. Фольклорні легенди про ведмедя знайдемо у всіх народів світу, що проживають на землях-ареолах поширення цих тварин.
Давні племена часто вважали ведмедя своїм тотемним предком; із ним пов'язували Одіна, Тора, Артеміду, Велеса; в його честь названі два сузір'я; ведмедя ж часто вважали своїм захисником прославлені воїни давнини. У Скандинавії воїни-берсерки одягали ведмежі шкури, щоб перебрати ведмежої сили і люті.

Ведмідь у якості тотема є хорошим захисником, особливо у справах астральних подорожей. Його солярна та місячна направленість допомагають стабілізувати Хаос. Ведмідь також вказує на необіхдінсть внутрішнього самозаглиблення, внутрішньої смерті, які приведуть до нового відродження, нового витку в вашому житті. Це також великий потенціал, який треба навчитись розкривати і показувати. Ведмідь підводить нас до питання про способи взаємодії зі світом, виводить із внутрішньої плутанини думок на відкритий сонцю простір, дарує спокій і лагідність. 
Поряд із цим ведмідь вчить нас захищати власні території. Із гідністю протистояти незгодам, боротись, не знаючи жаль до ворогім та слабкості і жалості до себе.

В енергетичному плані Ведмідь пов'язаний з руною Турісаз (активний захист, нанесення удару ворогам) та федою Аilim (навчання, тренування, виховання, шлях входу у силу).

Немає коментарів:

Дописати коментар