До Самайну залишилось

понеділок, 6 квітня 2015 р.

Селена

Древньогрецька богиня - втілення Місяця. Згідно з Гесіодом, батьки Селени - титани Гіперіон і Тея, її брат - Геліос, бог-сонце, сестра - Еос, богиня вранішньої зорі.

В давньогрецькому пантеоні було багато богинь, пов'язаних з Місяцем, oднак лише троє втілювали нічне світило у трьох його фазах: Артеміда - молодий Місяць, Селена - повня, Геката - старіючий місяць та новолуння. Селену зображували у вигляді молодої жінки з рогами Місяця на голові. У зв'язку з таким зображенням, її священними тваринами були воли та корови. Через цих же тварин із Місяцем греки також пов'язували Геру, для якої вони були священними.

Селена дарувала натхнення поетам, потаємні знання магам та чаклунам, до неї ж звертались жінки. Селена - втілення жіночності у найвищий момент її розквіту. Вона - втілення жіночої краси та привабливості. Вона ж - родючість та натхненність. Селена також є покровителькою закоханих.
Додаткові сфери впливу Селени: сільське господарство, домашнє хазяйство, здоров'я, подорожі, бачення.

Атрибути / можливі жертвоприношення:

Пахощі: білий мак, біла троянда, мирт
Дерево: верба
Колір: срібний, сіро-білий
Колір свічок: білий


В оракулі Талії Тук випадіння карти Селени вказує на час миролюбності і сну, ніжної краси і зцілення через відпочинок.


Для мене Селена також пов'язана із водою. А через її аспекти жіночності та жіночої краси, магії - із Афродітою. І Афродіта і Гера - близькі мені богині, однак ніколи раніше я не мала справи із Селеною. Вона надзвичайна, ніжна, стримана і сповнена внутрішньою силою. Думаю, чудовою буде практика медитації або ритуальної ванни під час Повні, присвячена цій богині.

Немає коментарів:

Дописати коментар