До Самайну залишилось

неділю, 5 жовтня 2014 р.

Дану. Оракул богинь Талії Тук

Дану - матір ірландських богів, яку також пов'язують з уельською Дон. Дану - це богиня родючості і достатку.  Як мати ельфів Дану близька із зелею та водами.

Вважається, що племена богині Дану прийшли в Ірландію зі Сходу, а їх шлях пролягав через Данію, яка отримала свою назву в чесь богині. Окрім Данії, є ше один топонім, що, вірогідно, взяв свою назву від Її імені - це ріка Дунай.

Прибувши в Ірландію, Туата де Данаан билися із місцевим племенем морських демонів - фомор. Битви були запеклими і довгими, на кожній зі сторін були свої маги-друїди, та врешті-решт Туата де Данаан перемогли. Це сталося 1 травня, у день вогнів, день Белтайну. Згодом в Ірландію прийшли діти Міля, племена людей, які витіснили Туат у Сіди (Ши), високі оголені пагорби. Сіди, або Ши, - це у країна Туата де Данаан і самі племена. Згодом із племені богів та світлих могутніх істот в уяві людей Туата де Данаан перетворились у фейрі, фей.

В читанні карта Дану приносить час багатства і натхнення, магії і повернення до джерел. Послання Дану: "Я - сила, що перетворює квіти у сонце".

Немає коментарів:

Дописати коментар