До Самайну залишилось

неділю, 27 березня 2016 р.

Гвенвівар. Оракул богинь Т.Тук

Гвенвівар - уельська версія імені Гвіневри, дружини короля Артура. Її ім'я означало "білий дух". У легенді про Кілуха і Олвен Гвенвівар називають сестрою останньої. У середньовічній повісті "Vita Merlini" ("Життя Мерліна") маг одружений із Гвіневрою, жінкою, створеною із квітів.

Гвенвівар втілює землю, союз із котрою дає королям право владарювати. Два коханці Гвенвівар, король Артут і сер Ланселот, метафорично втілюють два аспекти божественного правителя - старого і безсилого короля та молодого й енергійного таніста (спадкоємця). Як суверенну постать Гвіневру постійно захоплюють то один, то інший, в залежності від актуального бажання здобути трон. Під час однієї з поїздок Артура злий Мордред захоплює владу і робить це не як син короля, а як чоловік Гвіневри, попередньо силою змушуючи королеву до шлюбу.

У колоді Т. Тук Гвенвівар зображена як майська королева або як богиня в її аспекті коханки чи судженої, яка тримає в руках квітучу гілочку глоду. Дехто трактує її як потрійну богиню - як усі дружини короля Артура чи доньки богів смерті й світла.

В читанні карта вказує на ті радісні дні, що схожі своєю атмосферою до щасливих травневих  днів, що приносять нове зростання і цвітіння. Інтриги й закохані чоловіки в'ються навколо Тебе, й спокуса відчувається в повітрі.
Послання Гвенвівар: "Ми займемось коханням? Ми будемо кохатись під деревом глоду, і мій крик струшуватиме білі пелюстки."

Джерело: http://www.thaliatook.com/AMGG/gwenhwyfar.php
Переклад мій, Драгомира

Немає коментарів:

Дописати коментар