До Самайну залишилось

неділю, 21 грудня 2014 р.

Saille. Верба


14 квітня - 13 травня (п'ятий місяць, включає к себе Бельтайн)

Літера: S
Елемент: Вода
Планета-правитель: Місяць
Стать: жіноча
Птах: Seg / ястріб, сокіл
Колір: Sodath / вогенний (яскравий, блискучий)
Кристал/камінь: місячний камінь
Число: 16
Божества: Геката, всі місячні богині, Брігітта, Калдех, Морріган, Гера, Персефона

Руни: Лагуз
Первісне значення: поєднання, гармонія, потоки, Місяць
Ключові слова: натхнення
Сили: зцілення, допомога в горі і смерті, натхнення, плідність, любов, захист.
Асоціації: цикли: місячні, жіночі, Колесо Року; зміни, приливи й відливи, темні ночі новолуння; жіночність, гнучкість; дослухатись до ритмів.

Дерево магії і відьмовства, темних ночей, холодних вод. Верба таємничо шепоче ночами і приймає у свою тінь втомлених мандрівників вдень. У всі часи її шанували як священне дерево і посвячували різним богам. Із язичництва верба перейшла й у християнство. У Європі, за відсутності пальм, в'їзд Ісуса Христа в Єрусалим вітають із вербовими гілками. 

Однак вербу не можна назвати ні доброю, ні поганою. Як сама природа, верба не приймає крайностей: у розливах вод, пожежах і блискавках, вітрах є місце і силі розрухи, і силі творіння. У найтемніші ночі зароджується новий Місяць, у найхолоднішу пору гартуються паростки нового життя. Завдання Saille якраз і полягає в тому, щоб нагадувати про циклічність змін, допомагати і гармонізувати. Saille - це символ води, що тече, вона знаходиться в гармонії з подіями. Також Saille - це духовний ріст і ріст знання. Saille - символ жіночих таємниць, циклів і магії. Не дивно, що в англійській верба, відьма і нечисть позначались словами, що мали спільний корінь.

Щодо зв'язку з нечистю, то тут верба також не є однозначною. Відомо, що це дерево з його довгими вітами-косами є улюбленим деревом русалок і мавок у слов'янській міфології. В Древній Греції верба присвячувалась богині Місяця і магії, Гекаті. Водночас вважається, що гілки верби створюю магічний захист навколо дому і жодна нечисть (відьми і маги теж) не зможе увійти у дім, захищений вербою. При цьому не рекомендується садити вербу неподалік від свого дому, адже вона є деревом-вампіром. Однак верба забирає лише негативну енергію. Вона також забере Ваш смуток, вислухає, розрадить. 

Магія верби - це жіноча магія. М'ягка і плавна, вона, однак, сильна. Це магія любові, жіночності, емоцій, циклів і темних чар. 

Життя і смерть - це лише зміна картин. Справжній кінець - це битва за право почати знову. Як і все в цьому світі, натхнення - ілюзорне. Варто тримати душу відкритою, щоб вловити його вібрації. Верба співвідносить твої ритми із місячними. Слухай природу, лови хвилю, пливи за течією. 

Ти - бик, що мчить напряму ярами. Проявляй гнучкість, маневреність. Або ж тебе занесе на повроті, і ти втратиш орієнтацію, звичне середовище, свої корені і всі досягнуті вершини. Не видавай усі свої секрети, інакше лідерство, якого ти прагнеш, стане недоступним. Проявляй увагу до проблем інших, тоді вони зберуться навколо тебе. Впертість - твоє істинне лице. Це шлях героїв і дурнів. Ті, хто протистоїть долі, отримують всі шишки.

Значення від А. Кісєльової:
І знов уперіод мовчання і тишини. Час мрій, час ілюзій і самообману. Таємне знання і невисловлені образи. Печаль, романтичне захоплення, екзальтація. В найважчих ситуаціях можливий нервовий зрив. Інтуїція, прозріння. Час, сприятливий для творчих проектів. Покірність долі, відсутність спротиву. Saille сповнена протиріч. Її гасло: "В тихому омуті чорти водяться". Її енергетика схожа на силу підводної течії: ззовні її не видно, але вона може віднести далеко-далеко.

"Багато можна пізнати силою інтуїції, багато можна змінити силою магії". А. Кісєльова. Сходини Огаму

Немає коментарів:

Дописати коментар