До Самайну залишилось

четвер, 25 грудня 2014 р.

Nuin. Ясен


18 лютого - 17 березня 

Літера: N
Елемент: Вогонь (в кельтів - Вода і Повітря)
Планета-правитель: Сонце (в кельтів - Нептун)
Стать: чоловіча
Птах: Necht / ясний
Колір: Naescu / бекас
Кристал/камінь: 
Число: 13
Божества

Руни: Гебо, Вуньо, Ансуз, Еваз
Первісне значення: відродження, поєднання верхніх і нижчих світів, захист, процвітання, здоров'я, баланс, гармонія, світовий порядок, потужність позитивного мислення.
Ключові слова: інтегрувати (складати ціле)
Сили: захист, здоров'я, сміливість, питання, що стосуються Моря.
Асоціації: космічний простір, єдність, центрування, божественна сила, знання свого призначення, бачення, стійкість.

Твої віти - міцні, твій лист - вилискує зеленню, твої корені - глибоко. Безмежне небо вітає тебе як свого. Твоє сяйво розриває похмуре небо. Лиш сонце і вітер. Ти - центр цього світу. Ти - Світ.

Іггдрасіль - найвідоміше дерево скандинавської міфології. Ви теж, мабуть, чули про нього. Його корені омивають світові води, його віти тримають дев'ять світів, а стовбур - тримає саму вісь Світу. Світове дерево, аналоги якого зустрічаються фактично у кожній культурі. З гілок Іггдрасіля було виготовлено магічний спис Одіна Гунгнір. Сам Одін висів на Дереві, повісившись за ребро, в надії отримати мудрість. Йому були послані руни. 
Світове дерево - не лише загальнопоширена у всіх народів міфема. Воно виступає моделлю Всесвіту, що зручно використовувати у найрізноманітніших практиках. Саме по світовому дереву шамани підносяться у верхні світи. По ньому ж можна спуститись униз - до витоків, до мудрості, до сакрального. 
Таким чином, Ясен поєднує усі Світи, перебуваючи, водночас, в самому їх центрі, перебуваючи у всіх Світах одночасно. 

Космічність Ясена не лише буквальна. Його енергія чиста і тонка, як енергія самого Космосу. В ній спокій, знання свого призначення. Не це людське знання, зв'язане із сотнею думок, бажань і морально-соціальних правил. Лише чітке знання свого істинного призначення. 

Ясен подарує таке знання і твердий грунт під ногами і Вам. У спілкуванні з ясенем людина може побачити те, що недоступно їй у звичному стані свідомості. Однак такою енергетикою не варто зловживати: платою може бути втрата душевних сил, фізична слабкість, внутрішня спустошеність.

В магії елементи дерева ясену використовуються для захисту, пробудження яснобачення, медитації, виявлення негативу, темних сил. 

Значення в гаданні:
Все в цьому світі поєднано найтоншою павутинкою. Кожна думка на одному її кінці перетворюється в дію на іншому і приходить в реальність. Ти знаходишся у найвищій точці власної сили, попри дрібні неприємності. В тебе є сила і мудрість, щоб перемогти "сюрпризи" долі і змінити обставини. Ясен - ключ, що відчиняє замкнені двері і страшні таємниці. Він же створить поле для нових знайомств, приходу новин. Ти хочеш поєднати непоєднуване. Проявляй Віру і Волю перед лицем загрози, не вступай в суперечки. Будь цілісним.

Перевернуте значення:
Ти несеш відповідальність за вчинки і пожинаєш плоди своєї діяльності. Емоція - річ непостійна, але одного разу проялена, вона надовго створює проблеми. Ти сам відмежував себе від життя, і тепер не варто ображатись на те, що воно ігнорує тебе. Побачивши найменшу проблему, що встає на твоєму шляху, ти ховаєш голову у пісок і жалієшся на несправедливість. Не треба ілюзій і мертвих істин, використовуй кожен день собі на користь, не зважаючи на те, що хтось погрожує тобі карою небесною.

Немає коментарів:

Дописати коментар