До Самайну залишилось

неділю, 24 серпня 2014 р.

Маха. Оракул богинь Т. Тук


Macha Goddess by Kathy Morton Stanion


Маха - ірландська богиня війни, одна із трьох іпостасей богині смерті та війни Моррігу ("Велика Королева" або "Королева-Примара"). Іпостасі Моррігу: Маха ("ворона"), Бадб ("кипіння") та Немайн ("Фурія Битви"). Морріган пов'язують із воронами та кіньми.

Морріган - богиня сексу та війни, адже обидві сфери мають дещо спільне із полем бою, в обох випадках віддаватись треба всеціло. Окрім цього, Морріган також - богиня-пророчиця: вона може з'являтись у вигляді пралі із закривавленим одягом у руках на березі рік, неподалік від дому воїна, що невдовзі загине.

Як богиня землі Моррігу пов'язана із Дану, а Маху називають однією із Її племен.

В ірландському фольклорі існують три таких найпопулярніших легенди за участю жінки на ім'я Маха.
Перша - Маха - дружина Немеда, який вторгся до Ірландії на чолі скіфських племен і розбив військо фоморів.
Друга - Маха Рудоволоса, королева і воїн, яка, здолавши своїх суперників, змусила їх побудувати  Емайн Маха для себе.
Третя Маха - мабуть, найвідоміша - дружина простого чоловіка, який похвалився її швидкість. Зачепленою була гордість короля, адже люди говорили, що Маха зможе обігнати найшвидшого скакуна короля. Король накав Масі взяти участь у перегонах. Маха відмовилась. Однак король пригрозив відтяти голову її чоловікові. Маха побігла і перемогла. Однак в той момент вона народила двійню і прокляла всіх чоловіків Ольстера відчувати родові болі всякий раз, коли на Ольстер нападали вороги.

В читанні карта Махи вказує на період змін. Часто вони супроводжуються періодом занепаду духовних і фізичних сил. Однак цей період варто сприймати, як можливість перепочити і набратись сил, щоб із темряви і пустоти могло народитись щось нове.
Послання Махи: "Я йду на поле бою на світанку".

Карта дня 23 серпня 2014 р., Субота. 

Немає коментарів:

Дописати коментар