До Самайну залишилось

неділю, 24 серпня 2014 р.

Седна. Оракул богинь Т. Тук


Седна - інуїтська богиня моря та морських тварин. Вона вважається злорадною та жахаючою богинею. Інуїти приносять Їй дари для того, щоб змилостивити Її та успішно провести полювання.

Легенда Седни насправді сумна. Седна була донькою-красунею заможного вдівця. Багатл поважних та сміливих чоловіків приходило просити її руки, але всім вона відмовляла. Аж поки одного разу у її дім не прийшов красень-мисливець. Він забрав її у землю птахів, адже насправді був духом-буревісником, що прийняв форму чоловіка. Коли про це довідалась Седна, вона була невтішною.

Минув час і батько Седни засумував за нею. Коли він завітав до доньки і побачив її заплаканою, вирішив відвезти її додому. Помітивши пропажу, дух-буревісник кинувся у погоню. Він вимагав повернути Седну назад, і коли її батько відмовився, дух-буревічник викликав жахливий шторм на морі. Батько Седни вирішив, що повинен врятуватись, а доньку - принести у жертву. Він зуштовхнув її із каяка і Седна впала у розбурхане море. Однак вона зачепилась за стінку каяка. Батько відрубав їй пальці. Седна пішла на дно, а шторм вщух.

Пізніше шторм зміг забрати у море домівку вдівця разом із ним самим. А із понівечених рук Седни народились різноманітні морські тварини. Седна ж мешкає на самому морському дні у домівці із кісток і каменів і править світом померлих, де ті очищують свої душі.

Шамани інуїтів інколи здійснють подорожі до Седни, несучи із собою гребінь, щоб розчесати її довге волосся. Адже Седна не може зроюити цього сама - у неї більше немає пальців.

Випадіння карти Седни в оракулі вказує на глибокий, прихований гнів та відчуття безсилля. Гнів, який вчасно не розпізнали або ж не визнали, може призвести до депресії. Тим не менш, такий гнів є джерелом потужної енергії, яка або сама колись вибухне і принесе багато шкоди, або ж, якщо вона буде правильно відпущеною, зможе допомогти. Шаманська подорож зможе допомогти Вам і вилікувати зранену душу. Заспокойте її і виразіть цій душі співчуття. Слухайте її.
Послання Седни: "Прийди до мого холодного дому".

Немає коментарів:

Дописати коментар