До Самайну залишилось

четвер, 21 серпня 2014 р.

Сибілла. Оракул богинь Т. Тук

Сибілла - древнє найменування для пророчиць, що часто зустрічається в античній міфології. Їх часто пов'язували з печерами та джерелами - символами переходу у потойбічний світ. Сибіллою могла бути і стара жінка, і юна дівчина.

Найвідоміші оракули Древньої Греції мешкали у Дельфах, де також знаходився храм бога Аполлона. Саме тут Піфія, жриця Аполлона, пророкувала майбутнє, сидячи над тріщиною у землі, звідки підносились випари. У зв'язку з цим пророцькі здібності спершу належали до сфери богині Гайї, Матері-Землі. Для захисту цих вмінь богиня Гая поставила сторожа - великого змія Піфона, якого однак згодом убив Аполлон, відібравши у Гаї тим самим владу над сферою пророцтв.

Сибілла з міста Куми, що в Італії, мешкала у печері зі стома устами, кожні з яких вміли говорити. Вона писала свої пророцтва на листках, а потім залишала їх біля входу у печеру. Сибілла також допомогла Енеєві потрапити у світ мертвих, щоб відвідати батька. Вона порадила йому подарувати Корі (Прозерпіні) Золоту Гілку (гілку омели).

Згідно з іншою легендою, одного разу Сибілла запропонувала 9 книг римському цареві Тарквінію, але він відмовився, вирівши, що ціна за них була неприпустимо високою. Потім Сибіла спалила 3 з них, а ціну - подвоїла. Цар знову відмовився. А Сибілла знову спалила 3 книги і подвоїла ціну. Тарквіній так розхвилювався, що врешті придбав загадкові книги. Виявилось, що у них містились настанови належного поклоніння богам. Ці книги згодом зберігались з величезною бережністю, а користуватись ними можна було лише із спеціального дозволу Сенату.

Карта Сибілли в читанні вказує на натхнення та віщі сни. Зверніть увагу на тематику Ваших снів та дослідіть її з допомогою гадання, активної уваги чи/та автоматичного письма.
Послання Сибілли: "Бережи своє натхнення".

Немає коментарів:

Дописати коментар